İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Üniversitemiz ile Endonezya’da Universitas Kapuas Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz ile Endonezya’da Universitas Kapuas Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz, uluslararası iş birliği ağını genişletmeye devam ediyor. Endonezya’nın önde gelen eğitim kurumlarından Universitas Kapuas ile online platformda Zoom üzerinden gerçekleştirilen törenle önemli bir protokole imza atıldı. Törene Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz katıldı.

Etkinlik, İstiklal Marşımız ile başladı. Protokol imza töreni sırasında, sadece Endonezya’dan değil, Hindistan ve Pakistan’dan da üniversiteler ile iş birliği anlaşmaları imzalandı. Bu, Sinop Üniversitesi’nin Asya kıtasındaki akademik ve kültürel ilişkilerini güçlendirme yolunda attığı önemli adımlardan biri olarak kaydedildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, yaptığı konuşmada, bu tür iş birliklerinin bilimsel ve kültürel alışverişi teşvik edeceğini ve öğrenci ile akademisyenlerin uluslararası deneyimlerini artıracağını vurguladı. Prof. Dr. Yılmaz, “Universitas Kapuas ile kurduğumuz bu iş birliği, sadece akademik alanda değil, kültürel anlamda da önemli bir köprü vazifesi görecek” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından, tören katılımcılarının karşılıklı iyi niyet temennileri ile sona erdi. Bu anlaşmaların, Sinop Üniversitesi öğrencileri ve akademik personeli için yeni kapılar açması ve uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmesine katkıda bulunması bekleniyor.

Sinop Üniversitesi, global iş birliklerini artırarak, eğitim kalitesini ve uluslararası görünürlüğünü yükseltmeye yönelik adımlarını kararlılıkla atmaya devam ediyor.

Güncel Haberler

2026 2027AkademikYilAcilistoreni 25

YÖK Başkanı, Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın, Katılımıyla Akademik Yıl Açılışımız Gerçekleştirildi

Üniversitemizin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.
YOKBaskaniProfDrErolOzvarZiyaret 4

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar Üniversitemizde

Üniversitemiz, tarihinde ilk kez Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanını ağırlayarak önemli ve anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı. YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Sinop programı kapsamında Valilik ziyaretinin ardında Üniversitemizi ziyaret etti.
Universitelerbirligi 3

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemiz Bünyesinde Gerçekleştirilen BKÜB ve ÜNİ-DOKAP Toplantılarına Başkanlık Etti

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında, Batı Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliği (BKÜB) ile Doğu Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) dönem toplantıları gerçekleştirildi.