İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Üniversitemiz Birlik ve Beraberliğin Merkezi Oldu

Üniversitemiz Birlik ve Beraberliğin Merkezi Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in ev sahipliğinde, Öğrenci Yaşam Merkezi’nde düzenlenen iftar programı, il protokolü, şehit yakınları, gazilerimiz ve ailelerini bir araya getirdi.

Programa, Rektörümüz Taşdemir’in yanı sıra Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personelimiz, şehit yakınları, gazilerimiz, gazi aileleri, basın temsilcileri ile davetliler katıldı.

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Taşdemir, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada, şehit yakınlarımızı, gazilerimizi ve değerli ailelerini misafir etmenin onurunu yaşıyoruz. Ramazan ayı, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini bizlere sunuyor.  Bu sene toplumun her kesimi için düzenlediğimiz iftar programlarıyla Sinop’ta birlik ve beraberliğin merkezi olduğumuza inanıyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından düzenlenen “Edebiyat, Tarih ve Müzik Akşamları” programında bu kez “Gençlik ve İlim” konusu ele alındı. Programın moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı yaparken, İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Haydar Güngör gençliğin ilimle ilişkisi üzerine bilgiler paylaştı.

Ayrıca, Öğr. Gör. İsmail Işık şefliğinde sahne alan Dini Musiki Korosu, seslendirdiği ilahilerle programa manevi bir atmosfer kattı.

Güncel Haberler

Asas2026 3 2

Üniversitemiz ASAS 2026’da Uluslararası Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Şenol Metin, Bosna-Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na (ASAS 2026) katılarak Üniversitemizi temsil etti. Program kapsamında farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Teknofest2026 11

Rektörümüz, TEKNOFEST 2026 Finalisti Takımlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinin önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST 2026’da finale kalarak Üniversitemizi temsil edecek öğrenci takımlarımızla Milli Teknoloji Atölyesi’nde bir araya geldi. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan ile Genel Sekreterimiz Şenol Metin de eşlik etti.
2026YKS1 3

Sinop Üniversitesine YKS’de Yoğun İlgi

Sinop Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizin ön lisans programlarında doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti. Lisans programlarında ilan edilen 1.237 normal kontenjanın 1.228’i dolarken; okul birinciliği ve 34 yaş üstü kadın adaylar için ayrılan ek kontenjanlarla birlikte lisans programlarımıza yerleşen toplam öğrenci sayısı 1.247’ye ulaşarak %100’ün üzerine ulaştı. Elde edilen sonuçlar, adayların Sinop Üniversitesine gösterdiği yoğun ilgiyi ve Üniversitemizin artan tercih edilirliğini ortaya koydu.