İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Sinop Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Gazze Soykırımına Sessiz Kalmadı

Sinop Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Gazze Soykırımına Sessiz Kalmadı

Gazze’de aylardır sürmekte olan insanlık dramı, vahşet ve soykırıma karşı Sinop Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından ortak basın açıklaması geniş bir katılım ile düzenlendi.

Öğrenci Yaşam Merkezinde düzenlenen açıklamada “Mazlum, masum siviller; kadınlar, çocuklar, bebekler, günlerdir aç ve susuz bırakılmış insanlar, hastaneye sığınmış yaralılar göz göre göre ölmeye devam mı edecek?” ifadeleri kullanılarak İsrail’in soykırıma son vermesi gerekliliği tüm insanlığa hatırlatıldı.

Basın açıklamasında konuşma yapan Yeniler Öğrenci Topluluğu Başkanı Salih Arslan, “Dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Siyah, beyaz, zengin, fakir ayırmaksızın bir bütün olarak insanlığı temelinden sarsan bir gerçekliğe şahitlik ediyoruz. Savaş kelimesinin kapsamının, artık belirgin bir tanımının kalmadığı, masum insanları, kadınları ve çocukları bu tanımın hedefi haline getirmekten sakınmayan bir dünyada yaşıyoruz. Ahlaki hiçbir zemin, cereyan eden vahşete engel olamıyor.” ifadelerini kullanarak Gazze’de yaşanan insanlık dramını vurguladı.

Basın açıklamasında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir; İsrail’in Gazze’de uyguladığı vahşet karşısında vicdanlarının sesini dinleyen tepkilerini ortaya koyan üniversite öğrencilerine özelikle Amerikalı öğrencilere yönelik baskı ve şiddeti de buradan tel’in ediyorum. ABD başta olmak üzere üniversite kampüslerinde başlayan eylemler Gazze’de yaşanan vahşeti insanlığın gündemine taşımıştır. Dünya’nın birçok ülkesinde olduğu gibi ABD’de soykırıma sessiz kalmak istemeyen öğrenciler vicdanlarının sesini dinlemekte, tepkilerini ortaya koymaktadır. Ancak İsrail’in kontrolüne giren ABD ve Batılı Yönetimler öğrencilerin bu onurlu ve vicdanlı duruşundan ve insan haklarının ayrılmaz bir parçası olan ifade özgürlüğünü kullanmalarından, akademik özgürlükleri katletme bahasına bastırmaya çalışmaktadır. Öğrencilerinin tepkisine ortak olan ve öğrencilerine destek olan Harvard ve MIT Üniversite Rektörleri başta olmak üzere çok sayıdaki üniversite yöneticisi görevlerinden alınmıştır. Kampüsler, polis tarafından işgal edilmeye başlamıştır. Son 3 haftadır yaşanan süreçte 2000’den fazla akademisyen ve öğrenci orantısız güç kullanılarak şiddete maruz kalmış ve ağır ceza suçluları gibi ters kelepçe ile göz altına alınmıştır.

Sinop Üniversitesi olarak kampüslerde akademik özgürlüklerinin katledilmesine sessiz kalmıyor, kaldı ise insanlığın ortak vicdanına sesleniyoruz; “Gazze’deki soykırım durana kadar, akademide, sokaklarda, medyada ve kampüslerde insanlığın ortak vicdanına seslenmeye devam edeceğiz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından gerçekleştirilen dua ile etkinlik sonlandırıldı.

Güncel Haberler

Asas2026 3 2

Üniversitemiz ASAS 2026’da Uluslararası Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Şenol Metin, Bosna-Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na (ASAS 2026) katılarak Üniversitemizi temsil etti. Program kapsamında farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Teknofest2026 11

Rektörümüz, TEKNOFEST 2026 Finalisti Takımlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinin önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST 2026’da finale kalarak Üniversitemizi temsil edecek öğrenci takımlarımızla Milli Teknoloji Atölyesi’nde bir araya geldi. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan ile Genel Sekreterimiz Şenol Metin de eşlik etti.
2026YKS1 3

Sinop Üniversitesine YKS’de Yoğun İlgi

Sinop Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizin ön lisans programlarında doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti. Lisans programlarında ilan edilen 1.237 normal kontenjanın 1.228’i dolarken; okul birinciliği ve 34 yaş üstü kadın adaylar için ayrılan ek kontenjanlarla birlikte lisans programlarımıza yerleşen toplam öğrenci sayısı 1.247’ye ulaşarak %100’ün üzerine ulaştı. Elde edilen sonuçlar, adayların Sinop Üniversitesine gösterdiği yoğun ilgiyi ve Üniversitemizin artan tercih edilirliğini ortaya koydu.