Şırnak ve Munzur Üniversitesi Rektörlerinden Ziyaret
Rektörlük
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Tunceli Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ve Tunceli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erdem Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette Üniversiteler arasında gerçekleştirilebilecek ortak projeler, akademik iş birliği ve bilimsel araştırmalar ele alındı.
Munzur ve Şırnak Üniversitesi Rektörleri sıcak karşılamaları ve misafirperverliklerinden dolayı Rektörümüze teşekkürlerini iletti. Rektörümüz Taşdemir ise yapmış oldukları ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerine teşekkür etti.
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi tarafından geliştirilen Yapay Zekâ Destekli Öğrenci Başarı Analizi Sistemi (ÖBAS), Üniversitemizde düzenlenen programda tanıtıldı.
Üniversitemiz, bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma sürecine yön verecek önemli bir çalışmaya imza attı. Yükseköğretim Kurulu tarafından yürütülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında “Sinop Üniversitesi Bölgesel İhtisaslaşma Forumu” gerçekleştirildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir başkanlığında, Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren 7 ofis, 12 koordinatörlük ile 14 uygulama ve araştırma merkezi olmak üzere toplam 33 birimle “2026 Yılı İlk Altı Aylık Dönem Değerlendirme ve İkinci Altı Aylık Dönem Planlama Toplantısı” gerçekleştirildi.