Sinop’ta Türkiye Çevre Haftası kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz iş birliğinde “Çevrene İyi Bak: Plastik Kirliliği ile Mücadele” temalı farkındalık etkinliği düzenlendi.

Sinop iç liman mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Bat, İl Müdürü Salih Livaoğlu, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşah Öztekin, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlik kapsamında, Üniversitemiz personeli dalgıçlar Seyit Şenkal ve Umut Can Atlı ile polis dalgıçlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altından araç lastikleri, plastik ve cam şişeler ile kamp sandalyesi gibi pek çok atık malzeme çıkardı.
Denizden çıkarılan atıklar bir süre sergilendikten sonra belediye ekipleri tarafından alındı.








