İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Rektörümüzden THK Sinop Şubesine Ziyaret

Rektörümüzden THK Sinop Şubesine Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türk Hava Kurumu (THK) Sinop Şubesini ziyaret ederek, Şube Başkanı Atilla Tezin, Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, Yönetim Kurulu Üyesi Alim Çilingiroğlu ve Denetim Kurulu Başkanı Haydar Gündoğdu ile bir araya geldi.

Rektörümüz Taşdemir, 2025 yılında 100. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayan Türk Hava Kurumunun 100. Yılını tebrik etti. Şube Başkanı Atilla Tezin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, THK’nin faaliyetleri ve gençlere yönelik projeleri hakkında bilgi verdi. Görüşmede üniversite ile olası iş birliği imkanları da ele alındı.

Ziyaret sonunda Başkan Atilla Tezin 100. Yıl anısına, Rektörümüz Şakir Taşdemir’e Türk Hava Kurumu rozeti taktı.

Güncel Haberler

Asas2026 3 2

Üniversitemiz ASAS 2026’da Uluslararası Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Şenol Metin, Bosna-Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na (ASAS 2026) katılarak Üniversitemizi temsil etti. Program kapsamında farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Teknofest2026 11

Rektörümüz, TEKNOFEST 2026 Finalisti Takımlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinin önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST 2026’da finale kalarak Üniversitemizi temsil edecek öğrenci takımlarımızla Milli Teknoloji Atölyesi’nde bir araya geldi. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan ile Genel Sekreterimiz Şenol Metin de eşlik etti.
2026YKS1 3

Sinop Üniversitesine YKS’de Yoğun İlgi

Sinop Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizin ön lisans programlarında doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti. Lisans programlarında ilan edilen 1.237 normal kontenjanın 1.228’i dolarken; okul birinciliği ve 34 yaş üstü kadın adaylar için ayrılan ek kontenjanlarla birlikte lisans programlarımıza yerleşen toplam öğrenci sayısı 1.247’ye ulaşarak %100’ün üzerine ulaştı. Elde edilen sonuçlar, adayların Sinop Üniversitesine gösterdiği yoğun ilgiyi ve Üniversitemizin artan tercih edilirliğini ortaya koydu.