İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Q1 Yayın Oturumları ve Uluslararası Proje Hazırlama Çalıştayı Devam Ediyor

Q1 Yayın Oturumları ve Uluslararası Proje Hazırlama Çalıştayı Devam Ediyor

Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı Koordinatörlüğü tarafından, akademisyenlerimizin uluslararası yayın ve proje üretme kapasitesini artırmak amacıyla başlatılan “Q1 Dergilerde Yayın Yapma (Deneyim Paylaşımı ve Yayın İnceleme) Oturumları” ile “Uluslararası Proje Hazırlama Çalıştayı” Eğitim Fakültesi’nde devam ediyor.

Oturumlarda, araştırmacıların Q1 kategorisindeki dergilerde yayın yapabilmeleri için stratejiler geliştirmeleri, uluslararası fon çağrılarına uygun proje ekipleri oluşturmaları ve kısa vadede başvuruya dönüşecek proje taslakları hazırlamaları hedefleniyor. Ayrıca Q1 hedef dergiler için yayın planlarının geliştirilmesi de programın önemli çıktıları arasında yer alıyor.

Program kapsamında oturumlar her hafta Cuma günleri düzenleniyor. Mentörler, her hafta farklı araştırmacılarla deneyim paylaşımında bulunarak katılımcıların akademik birikimlerini güçlendiriyor.

Bu hafta programın 3. haftası geride bırakıldı. Q1 Yayın Oturumları iki hafta daha devam edecek, Uluslararası Proje Hazırlama Çalıştayı ise beş hafta sonra sona erecek.

Güncel Haberler

2026 2027AkademikYilAcilistoreni 25

YÖK Başkanı, Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın, Katılımıyla Akademik Yıl Açılışımız Gerçekleştirildi

Üniversitemizin 2026-2027 Akademik Yılı Açılış Töreni, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.
YOKBaskaniProfDrErolOzvarZiyaret 4

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar Üniversitemizde

Üniversitemiz, tarihinde ilk kez Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanını ağırlayarak önemli ve anlamlı bir ziyarete ev sahipliği yaptı. YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Sinop programı kapsamında Valilik ziyaretinin ardında Üniversitemizi ziyaret etti.
Universitelerbirligi 3

YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemiz Bünyesinde Gerçekleştirilen BKÜB ve ÜNİ-DOKAP Toplantılarına Başkanlık Etti

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında, Batı Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliği (BKÜB) ile Doğu Karadeniz Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) dönem toplantıları gerçekleştirildi.