Buraya Slogan Yazılacak....
Öğrencilerimiz Sinop Mantısını Yeniden Yorumladı

Öğrencilerimiz Sinop Mantısını Yeniden Yorumladı

Üniversitemizin 18. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ve Türk Mutfağı Haftası kapsamında Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler, coğrafi işaretli Sinop mantısını modern dokunuşlarla yeniden yorumladı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasibe Yazıt’ın koordinesinde düzenlenen yarışma, geleneksel lezzetlerin yeniden yorumlanması ve coğrafi işaret bilincinin artırılmasını amaçladı. Etkinlikte, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan dört takım, jüri önünde hünerlerini sergiledi. Toplam sekiz öğrencinin katıldığı yarışmada özgün sunumlar dikkat çekti.

Yarışmada hazırlanan yemekler jüri üyeleri Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği Başkanı Handan Yılmazer Turan, Esra’nın Mutfağı İşletme Sahibi Esra Çakır ve Örnek Mantı İşletme Sahibi Akın Aydoğdu tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda dereceye girenlere ödüller, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rıza Bayrak ve fakülte akademisyenleri tarafından takdim edildi. Ayrıca Rektörümüz Taşdemir, yarışmaya sağladığı desteklerden dolayı jüri üyelerine teşekkür ederek günün anısına belge takdiminde bulundu.

Yarışmada; Yasemin Koçak – Merve Burkay birinci olurken, Melike Kılıç – Aslı Fakılı ikinci, Şevin Kaplan – Sümeyye Gürsoy üçüncü ve Hazal İri – Yeliz Nazar Aksu dördüncü oldu.

Güncel Haberler

Üniversitemizde Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz 2024, 2025 ve 2026 yıllarında katılan Araştırma Görevlileri ile Öğretim Görevlilerine yönelik düzenlenen “Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi”, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonunda başladı.

Üniversitemizde Mikro Yeterlilikler İçin Yeni Yol Haritası

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir başkanlığında, mikro yeterlilikler, işletmelerde mesleki eğitim ve yapay zekâ odaklı eğitim uygulamalarına yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İç Tetkik Takip Süreci Başladı

Üniversitemizin kurumsal akreditasyon hazırlıkları kapsamında, Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının etkinliğini ve sürdürülebilirliğini değerlendirmek amacıyla, 2025 yılı iç tetkiklerinde belirlenen iyileştirme önerilerine yönelik “Takip İç Tetkik” süreci başlatıldı.