İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Öğrenci Dostu İşletmelere Etiketleri Verildi

Öğrenci Dostu İşletmelere Etiketleri Verildi

Ortak Noktamız Matematik Öğrenci Topluluğu, üniversite öğrencilerinin yaşam kalitesini artırmak ve uygun hizmete ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında öğrenci dostu işletmelere etiketleri teslim edildi.

Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Sinan Kurt, işletme sahipleri ve üniversite öğrencisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, projenin önemine değinerek öğrencilere destek veren işletmelere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir konuşmasında, “gençlerimiz güzel bir projeyi hayata geçirmişler. Bizlerin görevi de onlara destek olmak” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca öğrencilere yönelik pozitif ayrımcılık gösteren işletmelere teşekkür ederek, bu tür girişimlerin öğrencilerin şehirle olan bağlarını güçlendirdiğini vurguladı.

Kulüp Başkanı Furkan Demirbilek öncülüğünde ve akademik danışman Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Taştepe rehberliğinde yürütülen projede, öğrenci dostu yaklaşım sergileyen işletmelere, öğrencilere özel %10, %15 ve %20 oranlarında indirim sağlayan etiketler teslim edildi.

Projeye dahil olmak isteyen işletmeler, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanacak olan başvuru adresi üzerinden müracaat edebilecekler.

Projeye dahil olmak isteyen işletmeler, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanacak olan başvuru adresi üzerinden müracaat edebilecekler.

Güncel Haberler

Asas2026 3 2

Üniversitemiz ASAS 2026’da Uluslararası Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Şenol Metin, Bosna-Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na (ASAS 2026) katılarak Üniversitemizi temsil etti. Program kapsamında farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Teknofest2026 11

Rektörümüz, TEKNOFEST 2026 Finalisti Takımlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinin önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST 2026’da finale kalarak Üniversitemizi temsil edecek öğrenci takımlarımızla Milli Teknoloji Atölyesi’nde bir araya geldi. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan ile Genel Sekreterimiz Şenol Metin de eşlik etti.
2026YKS1 3

Sinop Üniversitesine YKS’de Yoğun İlgi

Sinop Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizin ön lisans programlarında doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti. Lisans programlarında ilan edilen 1.237 normal kontenjanın 1.228’i dolarken; okul birinciliği ve 34 yaş üstü kadın adaylar için ayrılan ek kontenjanlarla birlikte lisans programlarımıza yerleşen toplam öğrenci sayısı 1.247’ye ulaşarak %100’ün üzerine ulaştı. Elde edilen sonuçlar, adayların Sinop Üniversitesine gösterdiği yoğun ilgiyi ve Üniversitemizin artan tercih edilirliğini ortaya koydu.