15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 10. yılı dolayısıyla Sinop’ta düzenlenen Demokrasi Nöbeti’nde vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla meydanları doldu.

Anma programı kapsamında saat 20.00’de Lonca Kapısı önünden başlayan yürüyüş, Mehteran Takımı eşliğinde Sakarya Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı’na kadar sürdü. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, demokrasi nöbetinin gerçekleştirileceği meydana büyük bir coşkuyla ulaştı.
Sinop Valiliği öncülüğünde Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Nöbeti’ne Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. Ardından Vali Dr. Mustafa Özarslan, 15 Temmuz Sancak Koşusu’na katılan gençlerden şanlı sancağı teslim aldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Programda konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 15 Temmuz’un millet iradesinin, birlik ve beraberliğin zaferi olduğunu vurgulayarak, aziz şehitleri rahmetle, kahraman gazileri ise minnet ve şükranla andı.
Demokrasi Nöbeti kapsamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın millete hitabı, meydanda kurulan dev ekrandan canlı olarak takip edildi.
Programın ilerleyen saatlerinde Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş tarafından dua edildi.
Sinop İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde sahne alan müzik grupları, kahramanlık türküleri ve marşlar seslendirerek programa duygu dolu anlar kattı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan irmik helvası vatandaşlara ikram edildi.
15 Temmuz Belgeseli Üniversitemizde Gösterildi
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SİNKAMER) tarafından “İşgal Girişiminden Dirilişe: 15 Temmuz’un Anatomisi” adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi.
Gösterime; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nurhan Öztürk, SİNKAMER Müdürü Doç. Dr. Yasemin Barlak, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gül Uslu, akademik-idari personelimiz ile davetliler katıldı.
Belgeselde, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi, milletimizin demokrasiye sahip çıkma kararlılığı ve o gece yaşanan gelişmeler arşiv görüntüleri ve tanıklıklar eşliğinde izleyicilere aktarıldı.

































