İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Kıvanç Group Firması Ziyaret Edildi

Kıvanç Group Firması Ziyaret Edildi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren; ısı ve aleve, statik yüklenmelere, ark patlamasına, eriyik metale, kaynak sıçramalarına ve kesilmelere karşı kişisel koruyucu elbiseler üreten “Kıvanç Group” firmasını ziyaret etti.

Ziyarette Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Genel Sekreterimiz Şenol Metin ile Gerze Meslek Yüksekokulu öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Alev Erenler eşlik etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Koza, firmanın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelikli eleman yetiştirilmesinde Üniversite-Sanayi iş birliğinin yardımcı olabileceğinin ve birlikte hareket etmenin bu sorunun çözümüne katkı sağlayabileceği konularına değinildi.

Rektörümüz Kıvanç Group Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Koza’ya nazik misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Güncel Haberler

Asas2026 3 2

Üniversitemiz ASAS 2026’da Uluslararası Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Şenol Metin, Bosna-Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na (ASAS 2026) katılarak Üniversitemizi temsil etti. Program kapsamında farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Teknofest2026 11

Rektörümüz, TEKNOFEST 2026 Finalisti Takımlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinin önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST 2026’da finale kalarak Üniversitemizi temsil edecek öğrenci takımlarımızla Milli Teknoloji Atölyesi’nde bir araya geldi. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan ile Genel Sekreterimiz Şenol Metin de eşlik etti.
2026YKS1 3

Sinop Üniversitesine YKS’de Yoğun İlgi

Sinop Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizin ön lisans programlarında doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti. Lisans programlarında ilan edilen 1.237 normal kontenjanın 1.228’i dolarken; okul birinciliği ve 34 yaş üstü kadın adaylar için ayrılan ek kontenjanlarla birlikte lisans programlarımıza yerleşen toplam öğrenci sayısı 1.247’ye ulaşarak %100’ün üzerine ulaştı. Elde edilen sonuçlar, adayların Sinop Üniversitesine gösterdiği yoğun ilgiyi ve Üniversitemizin artan tercih edilirliğini ortaya koydu.