İçeriğe geç
Buraya Slogan Yazılacak....
Kariyer Yönetiminde Ahlaki Değerlerin Önemi Vurgulandı

Kariyer Yönetiminde Ahlaki Değerlerin Önemi Vurgulandı

Meşalemiz Kur’an Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) tarafından desteklenen “Sonsuz Kariyer Yönetimi” programı, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Sinop Gençlik Hizmetleri Müdürü Şükrü Özgenç, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programa davetli konuşmacı olarak katılan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Lütfi Arslan, Kur’an ahlakına göre yaşam, değer odaklı kariyer yönetimi ve Peygamber Efendimiz’in hayatından örneklerle modern kariyer anlayışını ele aldı. Arslan, Kur’an’ın ışığında bireysel ve toplumsal başarıya ulaşmanın yollarını da katılımcılarla paylaştı.

Etkinlik sonunda, öğrenciler tarafından yöneltilen sorulara yanıt veren Prof. Dr. Arslan, kariyer planlamasında ahlaki değerlerin önemine de vurgu yaptı.

Güncel Haberler

Asas2026 3 2

Üniversitemiz ASAS 2026’da Uluslararası Akademik İş Birliklerini Güçlendirdi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Genel Sekreterimiz Şenol Metin, Bosna-Hersek’te Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ev sahipliğinde düzenlenen II. Uluslararası Anadolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu’na (ASAS 2026) katılarak Üniversitemizi temsil etti. Program kapsamında farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, uluslararası akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Teknofest2026 11

Rektörümüz, TEKNOFEST 2026 Finalisti Takımlarımızla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesinin önemli organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST 2026’da finale kalarak Üniversitemizi temsil edecek öğrenci takımlarımızla Milli Teknoloji Atölyesi’nde bir araya geldi. Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Sabri Bilgin ve Prof. Dr. Esra Bozkurt Altan ile Genel Sekreterimiz Şenol Metin de eşlik etti.
2026YKS1 3

Sinop Üniversitesine YKS’de Yoğun İlgi

Sinop Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında yüksek doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizin ön lisans programlarında doluluk oranı %100 olarak gerçekleşti. Lisans programlarında ilan edilen 1.237 normal kontenjanın 1.228’i dolarken; okul birinciliği ve 34 yaş üstü kadın adaylar için ayrılan ek kontenjanlarla birlikte lisans programlarımıza yerleşen toplam öğrenci sayısı 1.247’ye ulaşarak %100’ün üzerine ulaştı. Elde edilen sonuçlar, adayların Sinop Üniversitesine gösterdiği yoğun ilgiyi ve Üniversitemizin artan tercih edilirliğini ortaya koydu.