Buraya Slogan Yazılacak....
İttihat ve Terakki’nin Tarihi Sinop Bağlamında Anlatıldı

İttihat ve Terakki’nin Tarihi Sinop Bağlamında Anlatıldı

Üniversitemiz ve Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Edebiyat, Tarih ve Müzik Akşamları çerçevesinde her hafta yeni bir konu ele alınmaya devam ediyor. Bu haftaki etkinlikte, “İttihat Terakki ve Sinop” konusu ele alındı.

Tarihi PTT binasında yer alan Genç Ofis’te gerçekleştirilen etkinliğe; Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcısı Abdullah Yüksel, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Rıza Bayrak, Genel Sekreterimiz Şenol Metin, kurum müdürleri, akademik ve idari personelimiz, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Tekir konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Süleyman Tekir, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde önemli bir yer tutan İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin tarihi gelişimini, Sinop’la olan ilişkilerini, bu dönemin toplumsal ve siyasi etkilerini detaylı bir şekilde katılımcılara aktardı.

Etkinlik, Müzik Kulübü öğrencilerinin dinletisiyle devam etti. Hasan Kolay, Gül İpek Kahveci, Nazar Kaya, Efekan Öğüt, Ekrem Demir, Şilan Taşan, Utku Eren Altınay’ın seslendirdiği eserler, katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle dinlendi.

Güncel Haberler

Üniversitemizde Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz 2024, 2025 ve 2026 yıllarında katılan Araştırma Görevlileri ile Öğretim Görevlilerine yönelik düzenlenen “Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi”, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonunda başladı.

Üniversitemizde Mikro Yeterlilikler İçin Yeni Yol Haritası

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir başkanlığında, mikro yeterlilikler, işletmelerde mesleki eğitim ve yapay zekâ odaklı eğitim uygulamalarına yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İç Tetkik Takip Süreci Başladı

Üniversitemizin kurumsal akreditasyon hazırlıkları kapsamında, Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının etkinliğini ve sürdürülebilirliğini değerlendirmek amacıyla, 2025 yılı iç tetkiklerinde belirlenen iyileştirme önerilerine yönelik “Takip İç Tetkik” süreci başlatıldı.