Buraya Slogan Yazılacak....
“Eğlenceli Matematik Bilim Şenliği” Renkli Görüntülere Sahne Oldu

“Eğlenceli Matematik Bilim Şenliği” Renkli Görüntülere Sahne Oldu

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı 3. sınıf öğrencilerinin “Sayıların Öğretimi” dersi kapsamında geliştirdikleri materyal ve oyunlar, Fatih İlkokulu ve Gelincik Ortaokulu ev sahipliğinde düzenlenen “Eğlenceli Matematik Bilim Şenliği”nde sergilendi.

Etkinliklere; Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Kibar Aktın ve Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı, dersin yürütücüsü ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Fatih İlkokulu Müdürü Ümit Özbek, Gelincik Ortaokulu Müdürü Yener Aydın ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Etkinlikte, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı’nda öğrenim gören 45 öğretmen adayı tarafından hazırlanan 100’ün üzerinde matematik materyali ve oyunu, 15 stantta sergilendi. Katılımcılar, matematiğin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı buldu. Üniversite öğrencilerinin derslerde geliştirdiği yenilikçi materyal ve oyunlar, özellikle ilkokul öğrencilerinin büyük ilgisini çekerken ziyaretçilerden tam not aldı.

Güncel Haberler

Sinop’ta 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Anma Etkinlikleri Başladı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, düzenlenen çeşitli anma etkinlikleriyle başladı. Gün boyunca gerçekleştirilen programlarda aziz şehitler rahmet ve minnetle anılırken, milletimizin 15 Temmuz gecesinde ortaya koyduğu demokrasi, birlik ve beraberlik ruhu bir kez daha yaşatıldı.

Üniversitemizde Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz 2024, 2025 ve 2026 yıllarında katılan Araştırma Görevlileri ile Öğretim Görevlilerine yönelik düzenlenen “Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi”, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonunda başladı.

Üniversitemizde Mikro Yeterlilikler İçin Yeni Yol Haritası

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir başkanlığında, mikro yeterlilikler, işletmelerde mesleki eğitim ve yapay zekâ odaklı eğitim uygulamalarına yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.