Buraya Slogan Yazılacak....
Edebiyat Akşamlarında Nurettin Topçu’nun Eğitim Anlayışı Konuşuldu

Edebiyat Akşamlarında Nurettin Topçu’nun Eğitim Anlayışı Konuşuldu

Üniversitemiz ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Edebiyat, Tarih ve Müzik Akşamları” bu hafta Öğretmenler Günü’ne özel olarak “Nurettin Topçu’da Dört Kavram: Muallim, Mektep, Maarif, Talebe” başlığıyla gerçekleştirildi.

Meydankapı Genç Ofis’te düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhittin Yılmaz, Prof. Dr. Rıza Bayrak ve Prof. Dr. Sabri Bilgin, İl Müftüsü Paşa Bektaş, Genel Sekreterimiz Şenol Metin, akademik ve idari personel, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı olarak Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Gürol Yokuş yer aldı.

Doç. Dr. Yokuş, Nurettin Topçu’nun hayat felsefesini ve eğitim anlayışını detaylı bir şekilde ele alarak, “muallim”, “mektep”, “maarif” ve “talebe” kavramları üzerinden bireysel sorumluluk ve toplumsal bilinç konularını katılımcılara aktardı.

Programda ayrıca Nurettin Topçu’nun eğitim felsefesinin günümüz eğitim sistemine katkıları detaylı şekilde ele alındı. Sunumun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılar, sorular yönelterek kendi görüşlerini paylaştı.

Program kapsamında Doç. Dr. Gürol Yokuş, “İsyan Alakı” isimli kitabını etkinliğe katılan öğrencilerden birine hediye etti.

Etkinlik kapsamında ayrıca Müzik öğrenci Topluluğu üyeleri Dilvin Çelik ve Batuhan Çil tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Güncel Haberler

Üniversitemizde Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi

Üniversitemiz 2024, 2025 ve 2026 yıllarında katılan Araştırma Görevlileri ile Öğretim Görevlilerine yönelik düzenlenen “Akademik Personel Oryantasyon Eğitimi”, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Konferans Salonunda başladı.

Üniversitemizde Mikro Yeterlilikler İçin Yeni Yol Haritası

Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir başkanlığında, mikro yeterlilikler, işletmelerde mesleki eğitim ve yapay zekâ odaklı eğitim uygulamalarına yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İç Tetkik Takip Süreci Başladı

Üniversitemizin kurumsal akreditasyon hazırlıkları kapsamında, Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının etkinliğini ve sürdürülebilirliğini değerlendirmek amacıyla, 2025 yılı iç tetkiklerinde belirlenen iyileştirme önerilerine yönelik “Takip İç Tetkik” süreci başlatıldı.