Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUBAM), Bilim İletişimi Ofisi (BİO) ve Bilim Kafe iş birliğinde “Ekranın Ötesinde: Dijital Bağımlılık ve İnsan” adlı konferans düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Vekili Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Yazıcı, BİO Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hasibe Yazıt, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Sağlık Hizmetleri İletişim Uzmanı Pelin Ercan, dijital bağımlılığın bireyin psikolojik ve fiziksel sağlığı üzerindeki etkilerini ele aldı. Ercan, gerçekleştirdiği sunumda uzun süreli ekran kullanımının dikkat dağınıklığı ve uyku düzensizliği gibi sorunlara yol açabileceğini ifade ederek dijital bağımlılığın yalnızca psikolojik değil, fiziksel sağlık üzerinde de etkileri bulunduğunu belirtti.
Program, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.



