Rektörümüz, Türkeli İlçemizi Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Türkeli İlçemizin Meslek Yüksekokulu açılması taleplerini değerlendirmek ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kriterlerine uygun olup olmadığını yerinde incelemek üzere Türkeli İlçemizde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Türkeli Kaymakamı Mustafa KARALİ, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek ÖZCAN ve Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat DEMİRCAN ile birlikte ilçede kurulması düşünülen Meslek Yüksekokulu için öngörülen Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Binası’nı yerinde inceledi.

Daha sonra Türkeli Esnaf Kefalet Salonu'nda, Türkeli Belediyesi Meclis Üyeleri, Türkeli Dernekler Platform Üyeleri, Muhtarlar ve davetlilerle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Türkeli İlçemize bir Meslek Yüksekokulu kazandırmak için göstermiş olduğunuz ilgi ve gayretli çalışmalarınız için teşekkür ederim. Sinop Üniversitesi Senatosu önceki yıllarda Türkeli İlçemizden gelen Meslek Yüksekokulu kurulması isteğini kabul etmiş fakat o dönem Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) şartların uygun görülmemesi nedeniyle bu istek kabul görmemiş. Şimdi biz, bu sonucu olumluya çevirebilmek için YÖK tarafından istenilen şartların sağlanabilmesi için birlikte çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.