YÖK Toplantısında Orman Bakanı Veysel EROĞLU, Rektörlerle Buluştu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Konferans Salonu’nda, orman ve su alanlarına yönelik programların yöneticileri ile bölümlerin durumu ve sorunlarıyla ilgili toplantı düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU’nun katılımıyla düzenlenen toplantıya; Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail GÜNEŞ, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza DİNİZ, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Üniversite Rektörlerinin yanı sıra, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü ÇELİK ile programların bulunduğu fakülte dekanları ve bölüm başkanları katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, yükseköğretim süreçlerini ilgili kurum, kuruluş ve paydaşlarıyla çözmeyi çok değerli ve yenilikçi bulduklarını, bu kapsamda bugüne kadar ilgili bakanlar, rektörler, dekanlar ve bölüm başkanlarıyla bir araya gelerek konuları ayrıntılı, somut çözüm önerileri odaklı görüştüklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU da konuşmasında, bakanlığının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, ülke genelinde 168 üniversitede 5 milyon fidan dikileceğini, bugüne kadar ise 83 üniversiteyle yapılan protokol kapsamında 5 milyon 256 bin fidan dikildiğini dile getirerek üniversiteleri de ağaçlandırdıklarını vurguladı.

Açış konuşmalarının ardından YÖK Başkanı ve Orman ve Su İşleri Bakanı ile katılımcılar arasında gerçekleşen soru-cevap bölümünde orman, orman endüstri, su ürünleri, inşaat ve çevre mühendislikleri ile tıbbi aromatik bitkiler bölümlerinde verilen eğitim ile ilgili olarak kontenjan, kalite, fiziki altyapı sorunları, istihdam ve bu sorunların çözümlerine dair soru, görüş ve öneriler tartışılırken, sorunların çözümü için çözümler dile getirildi.

Basında Üniversitemiz