Üniversitemiz "Sürdürülebilir Çevre Teknolojileri" Alanında İhtisaslaşacak

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Sinop Üniversitemizinde yer aldığı 8 Üniversitede "İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı" uygulaması başlatıyor. Program kapsamında Üniversitemizin "Sürdürülebilir Çevre Teknolojileri" alanında ihtisaslaşması hedefleniyor.

"İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı" hakkında açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, “Üniversitelerin ihtisaslaşmasına yönelik olarak Yükseköğretim Sistemindeki özellikle yeni kurulmuş üniversitelerin ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlara odaklanmasını ve buna yönelik Öğretim Üyesi ihtiyacının da bir politika dahilinde karşılanmasını öngörüyoruz. Yüksek Öğretim Kurulu olarak, Sinop Üniversitesi’nin “Sürdürülebilir Çevre Teknolojileri” alanında ihtisaslaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Program kapsamında, YÖK tarafından Üniversitemize, Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Teknolojileri, Ekosistemler ve Sürdürülebilir Yapılı Çevre alanında 10 Öğretim Üyesi kadrosu verileceği belirtildi.