Rektörümüz, Üniversitemizin 2016 - 2019 Eylem Planı’nı Açıkladı

Bölgesine katma değer üreten daha saygın bir üniversite hedefi ile görevine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemiz Ahmet Muhip DIRANAS Uygulama Oteli’nde, ilimizde faaliyet yürüten Yerel Basın ve Ulusal Haber Ajansı temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek, “Sinop Üniversitesi 2016 – 2019 Eylem Planı’nı” açıkladı.

Düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat SEZGİN, Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI ve Üniversitemiz yöneticileri ile Sinop Yerel Basını ve Ulusal Haber Ajanlarının Sinop temsilcileri katıldılar.

Toplantı, yazılı ve görsel basında, Üniversitemizi tanıtan haberlerden oluşan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Daha sonra, Üniversitemizin 2016 – 2019 Eylem Planı Açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, sözlerine toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Rektörümüz, Sinop basınımızın katkı ve destekleriyle daha büyük projelere imza atacaklarının altını çizdi.

Rektörümüz İlk 8 Ayı Değerlendirdi; “Daha Huzurlu ve Akademik Camiada Etkin Bir Sinop Üniversitesi Olmak İçin Önemli Adımlar Attık.”

Göreve başladığı günden bugüne kadar geçen 8 aylık süreci değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “ Üniversitemizin niteliğini ve niceliğini artıran, Sinop ile bütünleşen, bölgesine değer katan, bir Sinop Üniversitesi oluşturmak için önemli projelere kısa zamanda imza attık. Akademik ve İdari yapımızda çeşitli atamalar gerçekleştirdik. İdari kademelerde kadın yöneticilerimize etkin görevler verdik. Şehirle bütünleşen Araştırma ve Uygulama birimlerimizi faaliyete geçirdik. Her hafta Çarşamba gününü “Akademik ve İdari Personel ile Buluşma Günü” olarak belirleyip, bugün içerisinde, idari ve akademik kadroda görev yapan personelimizin talep ve isteklerini mesai meftunu sınırlamadan dinleyerek, elimizden geldiğince çözüm sağlamaya çalıştık. Her bir fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuza değer kattık. Döner sermaye katkısını % 5’den %10’a çıkarttık. Bu süre içerisinde öğrenci sayısı hızla büyüyen Üniversitemizin akademik kadrosunu genişlettik. Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi’nde yaptığımız düzenlemeler ile akademik yayınları artırmayı hedefledik.  8 aylık süreçte düzenlediğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerle hem şehrimizin tanıtımına hem de öğrencilerimizin gelişimine katkı sunduk” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin ilk Edebiyat Temalı Oteli olan Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip DIRANAS Uygulama Oteli’nin başarısına da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bu güzel kahvaltı programına ev sahipliği yapan Uygulama Otelimiz, görev süremiz içerisinde %30’luk bir kar artışı sağlayarak 8 ayda toplam 10 Bin konaklama hizmeti verdi. Bu şahsım ve mesai arkadaşlarım açsısından gurur verici bir tablodur” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, 8 Aylık görev süresi hakkında verdiği bilgilerin ardından Sinop Üniversitesi 2016 – 2019 Yılı Eylem Planını basın mensuplarının huzurunda kamuoyuyla paylaştı.

Konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Üniversitesi 2016 – 2019 Yılı Eylem Planı’na dair Basın Mensuplarının sorularını yanıtladı. Program gerçekleşen kahvaltı ile son buldu.