Şehit Sadık APARANGİL Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari' nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda şehit olan 35 yaşındaki 3 çocuk babası Piyade Uzman Çavuş Sadık APARANGİL' in cenazesi, memleketi Sinop' un Boyabat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit naaşının meydana getirilişi sırasında, şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamazken, vatandaşlar terör örgütü PKK' yı lanetledi.

Şehit Babası Recep APARANGİL ve şehidin uzman çavuş olan kardeşi Fatih APARANGİL, taziyeleri kabul etti. Yakınlarının yardımıyla ayakta duran şehidin eşi Fatma APARANGİL gözyaşlarına hakim olamadı.

İl Müftüsü Mustafa ERKAN tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Korucuk Köyü’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Vali Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, CHP Grup Başkan Vekili Engin ALTAY, Sinop Milletvekilleri Nazım MAVİŞ ve Barış KARADENİZ, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü EKEN, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL ile çok sayıda vatandaş katıldı.