Üniversitemizde Dış Değerlendirme Raporu Hakkında Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

03.10.2019

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı tarafından 17-19 Haziran 2019 tarihleri arasında Üniversitemizde yapılan saha ziyareti sonrası hazırlanan Dış Değerlendirme Raporu, Kalite Üst Komisyonumuzca değerlendirildi.

Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın yanı sıra; Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATIL, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ali Turan BAYRAM, Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Meryem SEFERİNOĞLU, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Serdar YENER, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Sayın Alper Kadir ALTAY, Kalite Yönetim Birimi Şube Müdürü Sayın Hasip AĞIRÇELİK ve Sayın Öğr. Gör. Miray VAROL katıldı.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Üniversitesi olarak başarılı bir dış değerlendirme süreci geçirdiğimizi ve çok güzel dönütler aldığımızı ifade ederek, bu sürecin devamında kalite ve akreditasyon çalışmalarına tüm hızıyla devam edileceğini vurguladı.

Dış değerlendirme sürecinin Üniversitemiz için güçlü ve geliştirilmeye açık yönlerimizi görmek açısından iyi bir fırsat olduğunu belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sinop Üniversitesi olarak kalite sürecine büyük önem veriyoruz. Bir taraftan üniversitemizi büyütürken diğer taraftan da sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini daha da arttırmaya gayret edeceğiz” dedi.

Toplantıda daha sonra, Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımının saha ziyareti sonrası hazırladığı Dış Değerlendirme Raporu ele alındı. Üniversitemizdeki kalite güvence sistemi çalışmaları, eğitim-öğretim süreci, Üniversitemizin stratejik hedefleri ve paydaşlarımızla yürüttüğümüz ortak çalışmalar Dış Değerlendirme Raporu doğrultusunda yeniden değerlendirildi.