2. Mezunlar Buluşmamız Renkli Anlara Sahne Oldu

20.09.2019

Üniversitemizin farklı bölümlerinden, farklı dönemlerde mezun olan öğrencilerimiz, Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörlüğümüz tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Mezunlar Buluşması”nda bir araya geldiler.

Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet buluşmasına; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik-İdari Personelimiz ve mezunlarımız katıldılar.

Mezunlar buluşmasının açılışında konuşan Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema TAN, öğrencilerimizin mezun olmadan önce sağlıklı kariyer planlaması yapmalarını, mezun öğrencilerimizin de üniversite ile bağlarının taze kalmasını amaçladıklarını belirterek, “Koordinatörlüğümüz bu bağlamda kariyer geliştirme etkinlikleri, mezun buluşmaları, alanında uzman kişilerle yapılan söyleşiler gibi bir çok farklı etkinlik düzenlemektedir” dedi.

Ardından konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN da, programa katılan tüm mezunlarımıza teşekkür ederek, "Bugün sizlerle aynı çatı altında buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mezunlarımızın kendileri için, ülke için, insanlık için faydalı yerlerde olduğunu, güzel işlerde güzel mevkilerde olduklarını görmek bizleri onurlandırıyor. Üniversitemiz çatısı altında eğitim almış, bu ailenin bir parçası olmuş tüm mezunlarımıza katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemizin her yıl hedeflerini daha da büyüttüğünü belirterek, “Değerli mezunlarımız bugün 12. Yılını kutlayan Üniversitemiz, her geçen gün gelişim kaydetmeye devam ediyor. Gerek fiziki alanları, laboratuvar altyapısı, uygulama alanları ve bilimsel başarıları; gerekse öğrenci, akademik ve idari personel sayısı ile bugün Türkiye'nin saygın yükseköğretim kurumlarından biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şuna eminiz ki bir üniversitenin en büyük referanslarından biri de mezunlarıdır. İşte bu sebeple Üniversitemizin elde ettiği bu başarıda ve tanınırlıkta siz değerli mezunlarımızın katkıları yadsınamaz” dedi.

Programda daha sonra mezunlarımız adına söz alan Sayın Sedat SEVER, etkinliği düzenleyen Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörlüğümüze teşekkür ederek, “Bizler üniversite eğitiminde çok iyi arkadaşlıklar edindik ve aradan yıllar geçse de birçok arkadaşlarımızla bağımızı koparmaktık. Bu noktada böylesine kapsamlı bir buluşmanın düzenlenmesi, bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu sebeple Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN başta olmak üzere emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra konuşan Üniversitemiz Mezunu ve Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Sevda YILDIZ da, Sinop Üniversitesinin bir mensubu olmaktan dolayı büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek, “Etkinliği düzenleyen Koordinatörlüğümüze teşekkür ederim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Diğer taraftan mezun olduğum üniversitede akademik personel olarak görev yapmak da benim için ayrıca bir gurur vesilesi. Böylesine güzel buluşmaların her yıl tekrarlanmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, mezunlarımızla uzun bir süre sohbet etti.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Sinop’a gelen mezunlarımız, dönem arkadaşlarıyla uzun bir süre sohbet ederek, hasret giderdiler. Mezunlar Buluşması Programı, ikramla sona erdi.