Sinop'ta İlk Ders Zili Çaldı

16.09.2019

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı “İlköğretim Haftası” Sinop’ta coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı Hükümet konağında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başladı.

Törene Sinop Belediye Başkan Vekili Sayın Hakan SÖNMEZ, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan YILDIZ, Kurum Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından program, İlköğretim Haftası münasebeti ile Fatih İlkokulunda düzenlenen kutlama ve açılış programı ile devam etti.

Düzenlenen programa; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Per. Bnb. Sayın Cevdet Alper BATU, Sinop Belediye Başkanı Sayın Barış AYHAN, Vali Yardımcısı Sayın Murat GİRGİN, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Kurum Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Şiir dinletileri ve protokol konuşmalarıyla başlayan program, öğrenciler tarafından sergilenen gösteriler ve folklor oyunuyla devam etti.

Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR ve protokol üyeleri, program sonunda eğitim öğretime yeni başlayan öğrencilere başarılar dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.