Atatürk’ün Sinop’a Gelişinin 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

16.09.2019

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 91.Yıl dönümü kutlamaları ilk olarak, Atatürk’ün Sinop’a ayak bastığı İskele Meydanında gerçekleştirildi.

Atatürk’ün Sinop’a gelişini simgeleyen geminin temsili olarak karşılanmasının ardından, 91 yıl önce Atatürk’ün Sinop’a gelişinde çekilen fotoğrafını ve Türk Bayrağını taşıyan öğrenciler gemiden inerek protokolü ve vatandaşları selamladılar. Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, öğrencilerin verdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı ve öğrencilere teşekkür etti.

Halk oyunları gösterisinin ardından Vali Sayın Köksal ŞAKALAR, Protokol Üyeleri, öğrenciler, Kurum Müdürleri ve vatandaşların oluşturduğu kortej, Belediye bandosu eşliğinde Atatürk’ün 15 Eylül 1928 tarihinde yürüdüğü caddeden geçerek Hükümet Konağı önüne geldiler.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının akabinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

Hükümet Konağı önündeki programın tamamlanmasıyla Vali Sayın Köksal ŞAKALAR ve beraberindeki heyet Atatürk’ün Sinop’a geldiğinde istirahat ettiği Sinop Adliye Sarayı’ndaki Atatürk Müzesi ve Kütüphanesini ziyaret ettiler. Ziyarette Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR tarafından Şeref Defteri imzalandı.

Törenler kapsamında, son olarak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesindeki Atatürk Anıtı’nın önünde gerçekleşen programda; 15 Eylül 1928 yılında Atatürk’ün Sinop’a gelişini konu alan Sinop Gazetesi’nde yayımlanan makale ve günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tahta başında ders verdiği hamalla yaptığı konuşmanın canlandırılmasının akabinde Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle  tören programı sona erdi.

Tören programına, Vali Sayın Köksal ŞAKALAR’ın yanı sıra, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Per. Bnb. Sayın Cevdet Alper BATU, Belediye Başkanı Sayın Barış AYHAN,  Sinop Üniversitesi Rektör V. Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Baro Başkan V. Sayın Funda ÖZTÜRK ALTUNTAŞ, Vali Yardımcısı Sayın Murat GİRGİN, Kurum Müdürleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.