Üniversitemiz, Boyabat'taki Kültürel Mirasının Canlandırılması İçin Harekete Geçti

Boyabat Belediye Başkanı Sayın Şefik ÇAKICI ve AK Parti Durağan İlçe Başkanı Sayın Ahmet USTA, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret ettiler.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ'nin de eşlik ettiği ziyarette Boyabat İlçemizdeki kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılmasına yönelik Üniversitemiz ile Boyabat Belediyesi tarafından yürütülecek ortak proje ele alındı.

Ziyaretin ardından projeyle alakalı Üniversitemiz Senato Toplantı Salonunda bir hazırlık toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Boyabat Belediye Başkanı Sayın Şefik ÇAKICI, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, AK Parti Durağan İlçe Başkanı Sayın Ahmet USTA, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Sayın Doç Dr. Songül ÇEK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Adem ORAKÇI, Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Tuba KARA, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hazar KABA katıldı.

Toplantıda, Boyabat’ta asırlara dayanan kültürel ve tarihi mirasın canlandırılmasında Üniversitemizin sağlayacağı bilimsel katkılar ele alındı.

Gerçekleşen toplantı sonunda Boyabat’taki tarihi mekânların ve geleneksel hayata ilişkin unsurların tespiti, canlandırılması ve kent hayatına bütünleşmesi amacıyla ortak bir proje yapılmasına karar verildi.