2019-2020 Akademik Yılı Hazırlık Toplantısı Başladı

Üniversitemizin yeni döneme ilişkin hedeflerini ve stratejisini belirlemek; öğrencilerimize, bölgesine ve paydaşlarına sağlayacağı katkıyı daha da arttırmak amacıyla düzenlenen 2019-2020 Akademik Yılı Hazırlık Toplantısı'nın ilki gerçekleştirildi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya; Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Daire Başkanlarımız, Fakülte/Yüksekokul Sekreterlerimiz ve Üniversitemizde görevli idari amirler katıldılar.

Gerçekleştirilen toplantıda Üniversitemizin kalite ve akreditasyon süreci, Üniversitemiz personelinin ortaya koyacağı performansın eğitim-öğretim sürecine sağlayacağı katkılar ele alındı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN toplantıda, Üniversitemizin yıllara göre hedeflenen ve gerçekleşen performans kıyaslamalarını ele alarak geleceğe yönelik hedeflerini personelimizle paylaştı.

Rektörümüz ayrıca Sinop Üniversitesinin nitelik yönünden geliştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programlarının zenginleştirilmesi konularında da değerlendirmelerde bulundu.

Sinop Üniversitesinin, yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalarla bölgesinin ve yöresinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilmesi gerektiğini vurgulayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Tüm personelimizle birlikte karşılaşılan problemlere etkili ve kalıcı çözümler üretmeli, misyon ve vizyonlarımızda yer alan stratejik amaç ve ölçülebilir hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalıyız. Üniversitemizin önümüzdeki dört yılın sonunda çok daha saygın ve iyi bir noktaya ulaşacağından şüphemiz yok” dedi.

Üniversitemiz Yöneticilerinden Sinop Üniversitesi Vakfına Bağış Kararı

Toplantıda, Sinop Üniversitesine verilen merkezi bütçe ödeneğinin dışında, Sinop Üniversitesi Vakfının da el birliğiyle güçlendirilerek Üniversitemize katma değer sağlaması üzerinde duruldu. Rektörümüz tarafından Sinop Üniversitesi Vakfına bağış yapılması yönündeki teklife kayıtsız kalmayan Üniversitemiz idarecileri, Sinop Üniversitesi Vakfına her ay belirlenen miktarda bağış yapmayı taahhüt ettiler.

Yeni akademik yılda fakülte ve bölümler bazında gerçekleştirilecek çalışmaların ve yeni döneme ilişkin hazırlıkların ele alındığı toplantıda, personelimiz de görüş ve önerilerini Rektörümüzle paylaştı.