2019 YKS Sonuçlarına Göre 3 Bin 137 Öğrenci Sinop Üniversitesine Kayıt Yaptırmaya Hak Kazandı

Her geçen gün büyüyen ve bünyesinde kazandırdığı yeni bölümleriyle kapasitesini daha da arttıran Sinop Üniversitesine, 3 Bin 155 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Böylece 2019-2020 eğitim öğretim yılında Sinop Üniversitesinin öğrenci sayısı 13 bine ulaşmış oldu.

Gelecek vadeden bölüm ve programlarıyla öğrenci sayısını her geçen yıl daha da artıran Üniversitemiz, 2019 YKS Sonuçlarına göre 2019-2020 Akademik Yılında %92’lik doluluk oranına ulaştı.

Özel yetenek sınavları, ek yerleştirme, yatay geçiş ve yürütülen uluslararası programlar neticesinde bu sayının daha artması bekleniyor.

Türkeli Meslek Yüksekokulumuz %100 Doluluk Oranına Ulaştı

Üniversitemiz Türkeli Meslek Yüksekokulu, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programında 50 öğrenci, Evde Hasta Bakımı Programında ise 50 öğrenci kontenjanıyla 2019-2020 kontenjanıyla Akademik Yılında kapılarını öğrencilerimize açacak.

Üniversitemiz bu yıl ilk kez öğrenci alacağı 13 yeni programda ise %100’lük doluluk oranı elde etti.

Üniversitemizi tercih ederek Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’ta eğitim görmeye hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sevgili öğrencilerimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz ve Mutlu Şehir Sinop'un Mutlu Üniversitesinde öğrenim hakkı kazanma başarısı gösterdiğiniz için sizi ve ailenizi kutlarım. Sinop Üniversitesinde alacağınız eğitimin hayat yolculuğunuzdaki önemli bir adımı olacağına inanıyor, kariyerlerinizin bu önemli dönüm noktasında Sinop’un eşsiz güzelliği ve derin tarihinin tezahürü olan Sinop Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Burada aradığınız ve arzu ettiğiniz eğitimi görebilmeniz dileğiyle; Üniversitemize hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.