Üniversitemiz Arkeoloji Bölümünden Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN ve Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Zeki Mete AKSAN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette Arkeoloji Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a Türk Tarih Kurumu tarafından yayımlanan “Hadrianopolis Seramik Buluntuları” isimli kitabını takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN tarafından 2005-2008 tarihleri arasında yürütülen arkeolojik çalışmalar sonucunda hazırlanan “Hadrianopolis Seramik Buluntuları” kitabı, Karadeniz bölgesindeki arkeolojik çalışmalar açısından önem taşıyan bir niteliğe sahip.

Kitapta Karabük ili, Eskipazar ilçesinde gerçekleştirilen arkeolojik yüzey araştırmalarına, kazılara ve seramik buluntulara ayrıntılı olarak yer veriliyor.