Rektörümüz, TRT Haber Ekranlarında Yayınlanan “Eğitim Editörü” Programına Konuk Oldu

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, 23 Temmuz’da başlayacak olan üniversite tercih dönemi öncesi TRT Haber ekranlarında yayınlanan “Eğitim Editörü” programının canlı yayın konuğu oldu.

Sunucu Sayın Sezen YÜCE’nin moderatörlüğünü yaptığı “Eğitim Editörü” programına Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ile birlikte Biruni Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan YÜKSEL ve Eğitimci-Yazar Sayın Süleyman BELEDİOĞLU katıldı. Sinop ve Üniversitemiz ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz, üniversitemizin öğrenciler için sunduğu sosyal, kültürel ve sportif imkânlardan bahsetti.

Üniversitemizin akademik başarılarıyla bölgesinin etkin gücü haline geldiğini belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, "Üniversitemiz, öğretim elemanı başına düşen uluslararası indeksli yayın sayısı verilerine göre; 2006 yılından sonra kurulan 41 Üniversite arasında ve Karadeniz Bölgesinde 1. oldu. Genel sıralamada ise birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak, 124 Devlet Üniversitesi arasında 6. sıraya yerleşti. Devlet Üniversiteleri arasında en hızlı yükseliş kaydeden üniversitelerden biri olan Sinop Üniversitesi, son üç yılda yürüttüğü bilimsel çalışmalar neticesinde büyük bir ivme kazanarak,124 Devlet Üniversitesinin yer aldığı sıralamada, 2017 yılında bulunduğu 21. sıradan 6. Sıraya yükseldi." dedi.

“Öğrenciler neden Sinop Üniversitesini tercih etmeli?” sorusunu da cevaplayan Rektörümüz, Sinop’un öğrenciler için ideal bir şehir olduğunu söyleyerek, genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olan üniversitemizin, doğayla iç içe modern kampüsüyle öğrenciler için huzurlu bir yaşam alanı sunduğunu sözlerine ekledi. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, öğrencilerimizin Sinop Üniversitesinde gördükleri kaliteli eğitim sonrası mezun olduktan sonra gözlerinin arkada kalması için çalıştıklarını ifade etti.