"15 Temmuz Destanı" Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Sinop Kültür Merkezinde Üniversitemiz ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “15 Temmuz Destanı” konulu fotoğraf sergisi Sinoplularla buluştu.

Sinop Kültür Merkezi Fuaye alanında düzenlenen sergiye; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Sayın Personel Bnb. Cevdet Alper BATU, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı Sayın Kıdemli Albay Halil ALTINTAŞ, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz, Kurum Amirleri, Daire Başkanlarımız, Akademik ve İdari Kadromuz ile çok sayıda davetli katıldı.

Sinop Yerel Basını ve Anadolu Ajansı muhabirleri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasında meydanlardaki Demokrasi Nöbetlerine ilişkin fotoğrafların yer aldığı “15 Temmuz Destanı” fotoğraf sergisi, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Cengiz DEMİREL, Gazetecilerin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektikleri görsellerle tarihe not düştüklerini dile getirerek, serginin hazırlanmasında emeği geçen Yerel basın kuruluşlarına ve Üniversitemize teşekkür etti.

Programda konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Darbe girişimi sırasında basın kuruluşlarımızın, büyük bir vatanseverlik örneği ortaya koyduğunu belirterek, “Basın mensuplarımız, 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, cumhurbaşkanımızın mesajlarının topluma aktarılması noktasında çok büyük bir görev icra etmiştir. Bugün Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin objektifinden, milletimizin cansiperane direnişini ve kahramanlığını konu alan fotoğraflarla bir kez daha yaşananları hatırlayacak, tarihe not düşen fotoğraflarla hafızalarımızı tazeleteceğiz. Bu anlamlı fotoğraf sergisinin, o destansı mücadeleyi hafızlarımızda taze tutacağına inanıyor, bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Son olarak konuşan Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ de 15 Temmuz Hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclis’ini terk etmeyerek halkımızın iradesine sahip çıkmaya çalıştıklarını aktaran Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, “O gece halkımızın direnci ve Cumhurbaşkanımızın cesaretli duruşuyla darbecilere tarihi bir ders verildi. Bugün açılışını yapacağımız fotoğraf sergisi de o anı yeniden gözler önüne serecek. Etkinliği düzenleyen Sinop Üniversitesine ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından katılımcılar sergiyi gezerek, fotoğrafları inceledi. Sergide İstanbul, Ankara ve Sinop'ta 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer aldı.

“15 Temmuz Destanı” konulu fotoğraf sergisi bir hafta süresince Sinop Kültür Merkezinde Sinopluların ziyaretine açık olacak.