15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin Dini, Siyasi ve Sosyolojik Yansımaları Ele Alındı

Sinop Valiliği koordinesinde, Üniversitemiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin Dini, Siyasi ve Sosyolojik Yansımaları" konulu panel düzenlendi.

Sinop Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Sayın Personel Bnb. Cevdet Alper BATU, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı Sayın Kıdemli Albay Halil ALTINTAŞ, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz, Kurum Amirleri, Daire Başkanlarımız, Akademik ve İdari Kadromuz ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, İlahiyat Fakültesi Sayın Öğr. Gör. Yusuf Ziya KURTULUŞ tarafından gerçekleştirilen Kuran tilaveti ile devam etti.

Programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Destanı” konulu sinevizyon filmi gösterildi.

Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK’ın yaptığı panelde, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Serdar YENER ve Fen Edebiyat Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül DEMİR, "15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin Dini, Siyasi ve Sosyolojik Yansımaları" konusu üzerine söyleşi gerçekleştirdiler.

Panelde darbe girişiminin sosyolojik yönlerini ele alan Fen Edebiyat Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül DEMİR, ABD ve NATO’nun 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye aleyhindeki olumsuz tutumu üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra söz alan Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Serdar YENER, siyasetin önemli metotlarından biri olan stratejik hedefler çerçevesinde, FETÖ’nün kirli yapılanmasını ve amacını gözler önüne serdi.

Son olarak konuşan İlahiyat Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, 15 Temmuz darbe girişiminin dini yansımalarını ele alarak, FETÖ’nün halkın dini duygularını nasıl sömürdüğünü anlattı.