Rektörümüz, TRT Trabzon Radyosunun Canlı Yayın Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, TRT Trabzon Radyosu’nda yayınlanan “Üniversite Tanıtım ve Tercihleri” programının konuğu olarak, tercih yapacak üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

TRT Trabzon Radyosuna canlı telefon bağlantısı ile katılan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, kurulduğu günden bu yana kararlı bir şekilde büyümeye devam eden Sinop Üniversitesi hakkında üniversite adaylarına bilgiler verdi. Bağlantıda, Üniversitemizin 2007 yılından itibaren her geçen gün gelişerek, eğitimde bölgesine katma değer ürettiğini belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemizin özellikle son 4 yılda bünyesine kazandırdığı yeni bölüm ve programlar hakkında bilgiler verdi.

Üniversitemizin Akademik Başarısı

Konuşmasında Üniversitemizin kısa sürede elde ettiği akademik başarılara da değinen Rektörümüz, Sinop Üniversitesinin yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalar neticesinde bölgesinin en etkin üniversitelerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemizin URAP verileri doğrultusunda; Akademisyenlerimizin yayımladığı makale sayısına göre ve Akademisyenlerimizin yayınlarına yapılan atıf puanına göre Karadeniz Bölgesinin birincisi olduğuna da dikkat çekti.

TRT Trabzon Radyosunda gerçekleştirilen canlı bağlantının tamamını dinlemek için aşağıda yer alan videoya tıklayabilirsiniz.