Üniversitemizde “Akademik Yükseltme ve Biniş Giydirme” Töreni

Üniversitemizde 12. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, alanlarında akademik aşama kaydeden öğretim üyelerimize yönelik olarak “Akademik Yükseltme ve Biniş Giydirme” töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen törene; Sinop Belediye Başkanımız Sayın Barış AYHAN, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Doğa Koruma ve Milli Parkla 10. Bölge Müdürü Sayın Hasan BAŞYİĞİT, Sinop İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Mehmet ERŞAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz, Akademik-İdari Kadromuz ve davetliler katıldılar.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, akademik unvan alan öğretim üyelerimizi tebrik ederek Üniversitemizin her geçen gün nitelik ve nicelik bakımından gelişim gösterdiğini belirtti.

“Personelimizin,  Gösterdikleri Performans ve Fedakârlık Takdire Şayandır”

“Sinop Üniversitesine olan aidiyet bilincimiz güçlendikçe üniversitemizin güçleneceği, çevresinde daha saygın olacağı inancındayım.“ diyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, sözlerini şöyle sürdürdü:

Üniversitemizin bu noktaya gelişinde ve hedeflerimizi gerçekleştirmemizde bir bütün olarak; şu an birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımın, akademik, idari ve teknik personelimizin,  gösterdikleri performans ve fedakârlık takdire şayandır. Bu nedenle burada bulunan ve bulunmayan bütün personelimize gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum.

Sinop’un Bir Cazibe Merkezi Olması İçin Uğraş Veriyoruz

Ayrıca, kendileriyle uyumlu bir şekilde çalıştığımız, diyalog kurmada sıkıntı çekmediğimiz Sinop protokolüne, esnaf ve eşrafına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz üniversite yönetimi olarak, üniversite personeli olarak, Sinop’u daha mutlu, daha saygın bir eğitim, kültür ve turizm şehri yaparak, Sinop’un bir cazibe merkezi olması için uğraş verdiğimizin bilinmesini diliyorum.

Şüphesiz bir eylem için, başarı için imkân ve fırsatların sunulması gerekir. Bu nedenle, Sinop’a ve Sinop Üniversitesine hizmet imkânı sunan Yüce Rabbimize bu noktada hamd ediyor, dört yıl önce tensipleriyle bu göreve bizi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükranlarımı sunuyorum. Her türlü akademik sorunumuzla yakından ilgilenen ve kadro olarak verilebileceğin en fazlasını Sinop Üniversitesine sunmada cömert davranan Sayın YÖK Başkanımıza, Başkan Vekillerimize, hassaten Üniversitemizin hamisi Sayın Prof. Dr. Sefa KAPICIOĞLU beyefendiye şükranlarımı arz ediyorum.

Son bir yıl içinde aramıza katılan bütün öğretim elemanlarımıza Sinop Üniversitesi ailesine hoş geldiniz diyor; öğretim üyeliğine atanan ya da bir üst akademik unvana yükselen ve biraz sonra törenle biniş giyecek olan hocalarımızı tebrik ediyor, bundan sonraki süreçte kendilerine sağlık ve afiyet diliyorum. Tekraren On ikinci yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu törene katılımlarınız sebebiyle siz davetlilerimize şükranlarımı sunuyor, bütün personelimize sağlıklı ve mutlu gelecekler dileğiyle, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Üniversitemiz ve İlimiz Protokolü, Öğretim Üyelerimize Binişlerini Giydirdi

Rektörümüzün konuşmalarının ardından, Üniversitemizde gerçekleştirdikleri akademik faaliyetler sonucunda alanlarında yükselme kaydeden öğretim üyelerimize; Belediye Başkanımız Sayın Barış AYHAN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz, Fakülte Dekanlarımız ve il protokolümüz tarafından binişleri giydirildi.

Törende yürüttükleri akademik çalışmaları ve yayımlarıyla Üniversitemizin ulusal ve uluslararası başarısına ve tanıtımına katkı sağlayan; Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Levent BAT, Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırma ve Uygulama Merkezimizde görevli Sayın Doç. Dr. Onur ŞAHİN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Utku ALTUNÖZ, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Serdar AKBAYRAK, Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Fatih ŞAHİN, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Serdar YENER, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Yağmur SAĞLAM, Su Ürünleri Fakültesi Arş. Gör. Sayın Ayşah ÖZTEKİN ve Fen Edebiyat Fakültesi Arş. Gör. Sayın Zeynep DEMİRCİOĞLU’na başarı belgeleri sunuldu.

Üniversitemiz Akademik Yükseltme ve Biniş Giydirme Töreni ikramla sona erdi.