Meslek Yüksekokullarının Geleceği Üniversitemizde Ele Alındı

8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. Meslek Yüksekokullarının yaşadığı mevcut problemlerin ve bu problemlerin çözümüne yönelik atılacak ortak adımların ele alınacağı sempozyuma Ülkemiz ve farklı ülkelerden toplam 217 akademisyen katılacak.

“Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Oluşumunda Meslek Yüksekokullarının Rolü” ana temasıyla düzenlenen Sempozyum, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Açılış Programına Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın yanı sıra Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sempozyum Başkanı Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANBLI, UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Recep Hayri EREN, Akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Programın açılışında konuşan Sempozyum Başkanı Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Düzenlenen sempozyumda Türkiye ve altı farklı ülkeden 217 katılımcı ile toplam 368 sözlü bildiri sunulacağını belirtti. Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, düzenlenen sempozyum ile Meslek Yüksekokullarının misyon ve vizyonlarının günümüz şartlarında arzu edilen bir yapıya ulaşmasının amaçlandığını söyledi.

Ardından konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN da ülkelerin iktisadi ve sosyal kalkınmalarında mesleki ve teknik eğitimin önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Sinop Üniversitesi olarak bu bilinçle, nitelikli işgücünün yetiştirilmesini sağlayacak şekilde mesleki eğitimin kalitesini artırmak ve eğitim-istihdam bağlantısının tüm sektörler için sağlıklı bir zeminde yürütülmesini sağlamak amacıyla büyük bir özveri ile çalışmaktayız. Bugün “nitelikli insan, güçlü toplum oluşumunda meslek yüksekokullarının rolü ana temalı”  8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumunun ev sahipliğini üstlenmek bizim için oldukça kıymetlidir. Sempozyumumuzun ana temasıyla tüm alanlara sunacağı değerli katkıları son derece önemsemekteyim. Sempozyumumuzun hedeflediği amaçlara ulaşmasında akademik çalışmaları ve sunumlarıyla destek olan ve önemli katkılar sağlayan değerli akademisyenlerimize ve öğrencilerimize içtenlikle minnet ve şükranlarımızı sunarız. Sizleri üniversitemizde ve Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’umuzda ağırlamaktan mutluluk duymaktayız” dedi.

Daha sonra konuşan UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Recep Hayri EREN ise iki yılda bir düzenlenen Meslek Yüksekokulları Sempozyumu ile uluslararası bilimsel bir platformda toplanarak bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Konuşmalarının ardından Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Recep Hayri EREN’e hediye takdim edildi.

UMYOS Danışma Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Recep Hayri EREN de Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve Sempozyum Başkanı Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI’ya katkıları için plaket takdiminde bulundu.

8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu davetli konuşmacıların sunumuyla devam etti.

İlk olarak Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Muhammet Dursun KAYA “Mesleki ve Teknik Eğitimin Dünü Bugünü ve Sorunları” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra ise Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ceylan Gazi UÇKUN tarafından katılımcılara “Meslek Yüksekokullarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı bir sunum yapıldı.

8. Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu açılış programı, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu binasında düzenlenen serginin açılışı ve ikramla sona erdi.