8 Top Pool Bilardo Şampiyonası Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 8 Top Pool Bilardo Şampiyonası açılış seremonisiyle başladı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, Belediye Başkanı Sayın Barış AYHAN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Kazım AÇIKBAŞ, Türkiye Bilardo Federasyonu As Başkanı Sayın Nurettin KARAKURT, Milli Bilardocu Avrupa Şampiyonu Sayın Ömer KARAKURT ve çok sayıda bilardo sever ve öğrencilerimiz katıldılar.

Sinop Üniversitesinin ev sahipliğinde, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve 10 Üniversiteden toplam 62 sporcunun mücadele edeceği "8 Top Pool Bilardo Şampiyonası" açılış seremonisi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Ardından şampiyonanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, etkinlik münasebetiyle Sinop’a gelen sporcuları ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Sinop Üniversitesi olarak sporun üniversitelerimizde yaygınlaşması, öğrenciler arası dayanışma ve kaynaşma ikliminin oluşması bakımından bu tip organizasyonları oldukça önemsiyoruz. Diğer taraftan bu müsabakanın, ülkemizin önemli şampiyonluklara imza attığı bilardo branşında düzenleniyor olmasından da büyük bir sevinç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle geçtiğimiz gün gerçekleşen Avrupa Bilardo Şampiyonası Final maçında Belçikalı rakibini 40’a 17 yenerek altın madalyanın sahibi olan ve hepimizi gururlandıran Sinoplu Sporcumuz Ömer Karakurt’u da bir kez daha tebrik ediyorum. Bu müsabakaya katılan siz değerli öğrencilerimizin de ileride böylesi uluslararası başarılar elde ederek bizleri sevindireceğinize yürekten inanıyorum. Bu duygularla şampiyonanın barış, dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde sporun ruhuna yakışır biçimde geçmesini temenni ediyor; karşılaşmalarda ter dökecek 43 erkek, 19 bayan sporcumuzun her birine ayrı ayrı başarılar diliyor; etkinliğin Sinop’ta düzenlenmesinde katkısı olan, Bilardo Federasyonu As Başkanı Sayın Nurettin Karakurt beyefendi olmak üzere, Üniversite Sporları Federasyonu yetkilerine, üniversitemiz personeline ve şampiyona boyunca emeği geçecek olan herkese şükranlarımı sunuyor, hazirunu sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

"8 Top Pool Bilardo Şampiyonası” Üniversitemiz Rektörü  Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın ilk vuruşu ile resmen başladı.

Şampiyonanın açılış serenomisi çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

8-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek olan müsabakalarda 10 erkek, 6 bayan takım şampiyon olmak için kıyasıya mücadele edecekler.