İlahiyat Fakültemizde Prof. Dr. Fuat SEZGİN Anısına "İslam Bilim Tarihi” Paneli

Cumhurbaşkanlığımızca 2019 yılının “Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yılı” olarak ilan edilmesi dolayısıyla, İslam tarihi, İslam bilim ve teknoloji araştırmaları alanında birçok eser vermiş ve önemli çalışmalara imza atmış Sayın Prof. Dr. Fuat SEZGİN Hocamız, İlahiyat Fakültemizde düzenlenen "İslam Bilim Tarihi” panelinde anıldı.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "İslam Bilim Tarihi" Paneline; İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR, Akademik Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Moderatörlüğünü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Yasemin BARLAK’ın yaptığı panelde; Öğrencilerimiz Sayın Mehmet GERÇEK, Sayın Erdal DOĞAN, Sayın Furkan SELE, Sayın Şule Ceren GIRLAK, Sayın Şehadet BİLGİN ve Sayın Ercan ŞENGÜL tarafından Merhum Fuat SEZGİN’in hayatı ve İslam tarihinde öne çıkan bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Panelin açılışında konuşan Moderatör Sayın Dr. Öğr. Üyesi Yasemin BARLAK, Merhum Prof. Dr. Fuat SEZGİN’in Müslümanların tarihte sahip olduğu Kültür ve Medeniyeti somut delillerle ortaya çıkardığını belirtti.

Panelde Beytü’l Hikme ve Batıya Etkisi, İslam Bilim Tarihinde Tıp, Astronomi, Fen Bilimleri ve Matematik konuları öğrencilerimiz tarafından sunumlar eşliğinde ele alındı.