Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü Sinop’ta Törenlerle Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıldönümü tören programı Deniz Şehitliği Anıtında gerçekleştirilen program ile başladı.

Törene; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Milletvekili Sayın Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Duygu Bayar ÖKSÜZ, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof Dr. Nihat DALGIN,  Vali Yardımcıları Sayın İzzet ERCAN ve  Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sayın Halil ALTINTAŞ, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum  Müdürleri, Askeri Erkan,  STK  Temsilcileri, Gaziler, Şehit ve Gazi Aileleri    katıldı.

Sinop Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Çelenkleri’nin Deniz Şehitleri Anıtına sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı  okundu. Şehitlerimiz adına havaya saygı atışı atıldı.

Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR ve beraberindeki heyet çelenk sunma töreninin sona ermesinin ardından şehir mezarlığında yer alan şehitliği ziyaret ettiler. Şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunarak dua edilmesi sonrasında şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Ardından Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde  Şehit aileleri ve Gazilerimiz onuruna öğle yemeği verildi.

Yemeğe Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Duygu Bayar ÖKSÜZ, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof Dr. Nihat DALGIN,  Vali Yardımcıları Sayın İzzet ERCAN ve  Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sayın Halil ALTINTAŞ, Kamu Kurum  Müdürleri,  Gaziler,  Şehit ve Gazi Aileleri katıldı.

Program Sinop Kültür Merkezinde Çanakkale Şehitlerimiz anısında düzenlenen Kınalı Kuzular Tiyatro Oyunu ile sona erdi.