Sıfır Atık Projesi Üniversitemizde Uygulanmaya Başlandı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık Projesi” Üniversitemizde de uygulanmaya başlandı.

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde, israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesi ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla başlayan projede Üniversitemizin tüm birimleri Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS)'ne kayıt edildi. Bina içlerine ise geri dönüştürülebilir atıklar (plastik, kağıt, cam, metal) için kumbaralar yerleştirildi.

Çalışma kapsamında Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli, SÜBİTAM ve ilçelerdeki binalarımızın bulunduğu yerleşkelerimizde toplam 10 ayrı noktaya atık toplama merkezleri kuruldu. Bu alanlarda biriktirilen değerlendirilebilir atıkların lisanslı geri kazanım tesislerine gönderilmek üzere yetkili firmaya teslim edilmesi amaçlanıyor.

Projeyle üretilen atığın farkına varılarak atıkların kaynağında azaltılması ve değerlendirilebilir atıkların geri dönüşüm tesislerinde işlenerek ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor.