İlahiyat Fakültemizde “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinliği”

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 98’inci yıl dönümünü münasebetiyle İlahiyat Fakültemiz tarafından “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinliği” düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, İlahiyat Fakültesi öğrencimiz Sayın Ömer KARABÖCEK tarafından okunan Kur’an – ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Daha sonra Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşımızın yazılış sürecini anlatan sinevizyon gösterimi, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalarını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Sayın Muhammet KARAAĞAÇ, Mehmet Akif ERSOY’un Müslüman kişiliği ve hayatı boyunca savunduğu idealler hakkında bilgiler verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatı boyunca İslâm birliğinin savunucusu olduğunu belirten Sayın Arş. Gör. Muhammet KARAAĞAÇ, “Mehmet Akif, Müslüman toplulukların ayrılıkçı hareketlerine karşı çıktı. İslâmcılık görüşünü temellendirmek için ayet ve hadisleri yo­rumlayarak şiir ve nesirler ortaya koydu. Tercümeler yaptı. Hayatının her döneminde duruşu ve söylemleriyle bir Kur’an Müslümanı olarak yaşadı. Akif’in Kur’an’la başlayan hayatı Kur’an’la sona erdi” dedi.

Program, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Sayın Hasan Kemal BIYIK ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Sayın Barış YAŞAYANCAN tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile sona erdi.

Programın kapanışında konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN,  “Mehmet Akif ERSOY’un hayatına baktığımızda milletiyle bütünleşmiş bir aydın olduğunu görüyoruz. Akif, hayatının her döneminde milletimizin değerleriyle hemhal oldu. İstiklal şairi olmanın ötesinde bir Kur’an şairiydi. Benim de İlahiyat Fakültemizdeki öğrencilerimize tavsiyem; ileride mutlaka vaazlarınızda, sohbetlerinizde ve hutbelerinizde Safahat’a yer verin. Safahat sizin başucu kitabınız olsun” dedi.

Rektörümüz programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, konuşmacı Sayın Araştırma Görevlisi Muhammet KARAAĞAÇ ile müzik dinletilerini sunan Öğr. Gör. Sayın Hasan Kemal BIYIK ve Öğr. Gör. Sayın Barış YAŞAYANCAN’a hediye takdiminde bulundu.

Basında Üniversitemiz