Üniversitemizde "Milletin Sesi Mehmet Akif" Konferansı

Milletimizin hürriyet ve istiklal mücadelesini destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98’inci yıl dönümünü münasebetiyle Üniversitemiz tarafından “Milletin Sesi Mehmet Akif” konulu konferans programı düzenlendi.

SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Şükrü GÜNDOĞDU, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Sayın Hasan BAŞYİĞİT, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, İl Milli Eğitim Müdür Sayın Ercan YILDIZ, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından yapılan açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN konuşmasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadele dönemine önemli katkılar sağladığı belirterek, “Ölmemek mümkün değil ancak ölümsüz olmak mümkündür. Mehmet Akif Ersoy da mücadele dolu hayatı ve bizlere armağan ettiği İstiklal Marşımız ile milletimiz nezdinde ölümsüzleşmiştir” dedi.

Rektörümüz programımıza konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sayın Remzi ÖZÇELİK’in de liseden fizik öğretmeni olduğunu belirterek, kendisini Üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ardından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrencisi Sayın Gizem AVCI tarafından Mehmet Akif ERSOY’un Bülbül şiiri okundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sayın Remzi ÖZÇELİK de  Mehmet Akif ERSOY’un hayatı ve İstiklal Marşının yazılış süreci hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Mehmet Akif ERSOY’un zarif ve müstesna bir şahsiyet olduğunu belirten Sayın Remzi ÖZÇELİK, “Mehmet Akif, milletiyle hemhal olan, aynı derdi paylaşan değerli bir fikir adamıdır. Türk'ü ve İslam'ı asıl kaynaklarına inerek öğrenen, öğrendiklerini de milleti ile paylaşan bir ilim ehlidir. Mehmet Akif, dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, milletimizi ve dinimizi anlamamız gerektiğini söyler. Geçmişe bakarak, geleceğimizi rahat kuracağımızı anlatır. Mehmet Akif, bu toprakların gül bahçesine dönmesi için ömrünü veren çok değerli bir vatanperverdir” dedi.

Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma sürecine de değinen Sayın Remzi ÖZÇELİK, “Mehmet Akif, İstiklal Marşını Tacettin Dergâhında kaleme almıştır. Hatta elinde iki adet kâğıdı olduğu için bir kısmını da dergâhta bulunan duvara yazmıştır. Mehmet Akif ihtiyacı olmasına rağmen, İstiklal Marşı için teklif edilen ödülü reddedecek kadar da yüce gönüllü bir insandır. Mehmet Akif ağır başlı, tok gözlü, işini iyi yapan ve güven tesis eden bir insandı. Onu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Sayın Remzi ÖZÇELİK’e Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından hediye takdim edildi.

Program sonunda Eğitimci-Yazar Sayın Remzi ÖZÇELİK kaleme aldığı kitaplarını öğrencilerimiz için imzaladı.

Rektörümüz Hocasını Makamında Ağırladı

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, konferans vermek üzere Üniversitemize gelen ve kendisinin de liseden Fizik Öğretmeni olan Eğitimci-Yazar Sayın Remzi ÖZÇELİK'i makamında ağırladı.