Mutlu Şehrin Güçlü Kadınları Ödüllendirildi

“Mutlu Şehrin Güçlü Kadınları” Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda ödüllendirildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sinop Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN,  İl Jandarma Komutanı Sayın J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, kurum amirleri, STK Temsilcileri, Üniversitemiz Akademik-İdari Personeli ve Sinoplu vatandaşlar ile öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ kadınların topluma ve yaşantımıza sağladığı katkılara değinerek, Sinoplu kadınlarımızın özverili çalışmaları ve gayretleriyle bu şehre değer kattıklarını belirtti.

Ardından Üniversitemiz ile Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirlenen başarılı, fedakâr ve girişimci 8 kadınımıza ödülleri takdim edildi. Kendileriyle yapılan röportajın yayınlamasının ardından sahneye gelen başarılı kadınlarımız, ödüllerini protokol üyelerimizin elinden aldılar.

Ödül Töreni Duygu Dolu Anlara Sahne Oldu

73 yaşında olmasına rağmen büyük bir özveriyle çalışan ve engelli kardeşine bakan Sayın Semiha ŞENGÜL’e ödülünü Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR takdim etti.

Sayın Valimiz Köksal Şakalar ödül töreninde yaptığı konuşmada; ‘‘Kadınlarımızın istediklerinde neler yapabildiğini, neleri başarabildiğini hep beraber gördük ve izledik. Bununla beraber kadınlarımız iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar. Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimize inanıyorum’’ dedi.

Uzun yıllar sonra üniversite okuma hayalini gerçekleştiren, aynı zamanda Bektaşağa köyündeki ev kadınlarıyla tiyatro topluluğu kuran Sayın Mine BATUR’a ödülünü Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN verdi.

İlkokul mezunu olmasına rağmen kocasından kalan petrol istasyonunu kar eden bir firmaya dönüştüren Sayın Melek ÇAPAR’a ödülünü, İl Jandarma Komutanımız Sayın J. Kıd. Alb. Halil ALTINTAŞ takdim etti.

Başarılı bir kadın servis şoförü olan Emine DURDU’ya ödülünü, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL  takdim etti.

Türkiye’nin ilk ve tek Offroad kadın şampiyonu olan Sayın İlayda HANCI KORKUT’a ödülünü, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Sayın Hasan BAŞYİĞİT takdim etti.

Sinop’un ilk ve tek akaryakıt personeli olan Sayın Nehir TURAN SARI'ya, ödülünü Sinop Defterdarı Sayın Naci GÜNAYDIN takdim etti.

Robotik Kodlama ile çocuklarımızı üretime teşvik eden Sayın Elif SİVRİ’ye ödülünü Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Sayın Melih KELEŞ takdim etti.

Evlere temizliğe giderken biriktirdiği parayla kendi yufkacı dükkânını açan Sayın Türkan ÖZCAN’a ödülünü Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA takdim etti.

Program ödül töreninin ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Esra YÜCESAN tarafından sunulan müzik dinletisiyle devam etti.

Müzik dinletisinin ardından Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN tarafından Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra YÜCESAN'a çiçek takdim edildi.