İlahiyat Fakültemizde "Bağımlı Olma Özgür Ol" Paneli

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından sigaranın zararlarına dikkat çekmek ve öğrencilerimiz açısından farkındalık oluşturmak amacıyla “Bağımlı Olma Özgür Ol” temalı bir panel düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR,  Yeşilay Sinop İl Temsilcisi Sayın Erkal BOZ, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Ardından “Bağımlı Olma Özgür Ol” isimli panelde, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ, Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge Bal ÖZKAPTAN ve Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR tarafından sigaranın fizyolojik ve psikolojik zararları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Moderatörlüğünü Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR’ın yaptığı panelde, Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ, sigara kullanımının olumsuz etkileri ve bağımlılığın psikolojik nedenlerini ele aldı.

Ardından konuşan Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge Bal ÖZKAPTAN da sigara kullanımının sağlığa olumsuz etkileri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Programda son olarak söz alan moderatör Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR ise, sigaranın hem fiziksel, hem psikolojik bağımlılığa neden olduğunu belirterek, sigara bırakmaya karar verenlerin KETEM ve benzeri kuruluşlar aracılığıyla hedeflerine ulaşabileceğini ifade etti.

Programın kapanışında konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN da en büyük amaçlarının gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak olduğunu belirterek, “YÖK tarafından tütün ve tütün ürünlerinin zararlarıyla alakalı öğrencilerimizi bilgilendirici konferansların yapılması istendi. Bizler de diğer fakülte ve yüksekokullarımızda bu panelle öğrencilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz. Değerli konuşmacılarımıza sunumları ve konuşmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Panelin öğrencilerimiz için faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN daha sonra moderatör Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR ve panelistler Sayın Dr. Öğr. Üyesi Bilge Bal ÖZKAPTAN ile Sayın Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DEMİRCİ’ye hediye takdim etti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN programın ardından Yeşilay Sinop İl Temsilciliğinin kurduğu standı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.