Rektörümüz “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Mülteci Öğrenciler” Forumuna Katıldı

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi” kapsamında Karabük Üniversitesinde düzenlenen “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Mülteci Öğrenciler” forumuna katıldı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde gerçekleşen programa; Karabük Valisi Sayın Fuat GÜREL, Cibuti Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanı Sayın Dr. Nabil Mohamed AHMED, YÖK Başkanvekili Sayın Prof. Dr. Rahmi ER, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Proje Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Zeliha KOÇAK TUFAN, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Sayın Abdullah EREN, Göç İdaresi Genel Müdürü Sayın Abdullah AYAZ, Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Refik POLAT, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, üniversite rektörleri, uluslararası öğrenciye sahip ülkelerin büyükelçiler ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldılar.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen ve YÖK tarafından yürütülen “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi” kapsamında düzenlenen forumun birinci bölümünde;  “Türk Yükseköğretim Sisteminde Uluslararasılaşma, Fırsatlar ve Tehditler”, “Uluslararası Öğrenci Seçimi ve Destekleri” “Yurtdışı Eğitim Faaliyetleri”, “Uluslararası Öğrencilerin Türkiye’ye Geliş ve Eğitim Sürecinde Göç İdaresinin Rolü” ile “Uluslararası Eğitimde Kalite ve Akreditasyon” konuları işlendi.

Programın öğleden sonraki ikinci bölümünde ise “Büyükelçiler Paneli” düzenlenerek, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’ye geliş aşamasında ve devamındaki süreçleri ele alındı.