Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, YÖK ve TÜBİTAK Arasında 'İşbirliği-Güç Birliği' Protokolü

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ve TÜBİTAK arasında üniversitelerin sanayi kuruluşları, araştırma merkezleri ve enstitüler ile birlikte araştırma ve teknoloji faaliyetlerine aktif katılımını ve işbirliğini arttırmayı amaçlayan protokoller Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen tören ile imzalandı.

Protokol imza törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL, YÖK Üyeleri, ilgili kurum yöneticileri, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve diğer üniversite rektörleriyle birlikte araştırmadan sorumlu rektör yardımcıları katıldı.

İmza töreni, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK'ın yaptığı açılış konuşmaları ile başladı.

Konuşmaların ardından YÖK ve TÜBİTAK arasında hazırlanan "Doktora Burs Programlarında İş Birliği Protokolü" ve "YÖK–TÜBİTAK Doktora Programı Projesine İlişkin İşbirliği Protokolü" YÖK Başkan Vekili Sayın Prof. Dr. Rahmi ER ve TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL tarafından imzalandı.

TÜBİTAK ile imzalanan protokoller sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile YÖK Arasında Yapılacak İş Birliğine ilişkin Çerçeve Protokolü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK ve YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ tarafından imzalandı.

Toplantıya katılan rektör ve ilgili rektör yardımcılarının protokollere dair soru, görüş ve önerilerinin alınmasının ardından tören sona erdi.