Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN’in Serbedârîler Kitabı Yayımlandı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN, 1337-1381 tarihleri arasında İran’da hüküm süren Serbedârîler Devletinin kuruluş serüvenini ve sıra dışı yükseliş hikâyesini okuyucuyla buluşturdu.

Kitapta, Moğol istilâsı sonucunda harap olan köy ve şehirlerdeki fakirleştirilmiş isyancılar tarafından kurulan Serbedârîler Devletinin, önlenemez yükselişi ve yıkılış sürecindeki etkenler ele alınıyor.

Rektörümüz Sayın Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN’i Makamında Kabul Etti

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, ‘Serbedârîler’ isimli kitabını yayımlayan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN’i makamında kabul etti.

Ziyarette Sayın Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a, ‘Serbedârîler’ kitabını takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN da Sayın Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Basında Üniversitemiz