Sinop, Ecdadını Unutmadı

Sarıkamış Harekatı'nın 104. yıl dönümünde, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Şühedanın İzinde” programında yüzlerce Sinoplu tek yürek oldu.

Ellerinde bayraklarla İskele Meydanında toplanan yüzlerce Sinoplu, Valilik önünden, Seyyit Bilal yolunu takip ederek Şahin Tepesine kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından Şahin Tepesinde toplanan Sinoplular, saygı duruşunda bulunup, hep birlikte İstiklal Marşımızı okudu.

Programda bir konuşma yapan Sinop Valisi Köksal ŞAKALAR, Sarıkamış harekatının iyi planlanmış ancak iyi sonuçlanamamış bir hareket olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Daha sonra Sarıkamış başta olmak üzere dünyanın her sathında şehit olan askerlerimiz ve tüm güvenlik güçlerimiz için dualar edildi.

Programa; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Üniversitemiz Genel Sekreteri Sayın Mehmet ATLI, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Sayın Hasan BAŞYİĞİT, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri,  Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Kalite Yönetim Birimi
Basında Üniversitemiz