Sinop Üniversitesi Ailesi, Geleneksel 5. Hamsi Şenliğinde Buluştu

Üniversitemiz Geleneksel 5. Hamsi Şenliği, merkez ve ilçelerimizden gelen öğrencilerimizin yoğun katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Jandarma Komutanımız Sayın J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Sinop Defterdarı Sayın Naci GÜNAYDIN, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ,  İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan YILDIZ, Akademik-İdari Personelimiz  ve öğrencilerimiz katıldılar.

Şenliğe katılan misafirlerimize teşekkür eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN; “Bugün Sinop Üniversitesi ailesi olarak bu güzel etkinlikte bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda havanın güzel olması da hamsi şenliğimize ayrı bir güzellik kattı. Böylesine anlamlı etkinlikler sayesinde hem kurumlarımız arasında dayanışma ve birliktelik söz konusu oluyor. Hem de ilçelerimizde ve merkezimizde eğitim gören öğrencilerimiz, bir araya gelerek tanışma ve kaynaşma imkânı buluyorlar. Sinop Üniversitesi olarak her yıl öğrencilerimizin motivasyonunu arttıracak, bilgi ve birikim kazanmasını sağlayacak irili ufaklı çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. Sadece bu yıl içinde 100’e aşkın programla öğrencilerimizi buluşturduk. Tüm gayretimiz öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmanın yanında, onları sosyal ve kültürel etkinliklerle de buluşturmaktır” dedi.

Geleneksel 5. Hamsi Şenliğinde ızgaranın başına geçen Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, öğrencilere hamsi ikram ettiler.

Yaklaşık 1,5 ton hamsinin tüketildiği şenlikte, öğrencilerimiz Karadeniz müzikleri eşliğinde horon teperek gönüllerince eğlendiler.

Öğrencilerimiz şenlikte hem Karadeniz’in gümüş incisi olan hamsiyi keyifle tattı, hem de final sınavları öncesi stres atmış oldular.

Üniversitemiz Geleneksel 5. Hamsi Şenliği, yerel sanatçı Sayın Yılmaz KÜÇÜK tarafından 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu'nda verilen konserle sona erdi.

Öğrencilerimiz konserde söylenen şarkılara eşlik ettiler.