Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR Öğrencilerimizle Buluştu

Siyaset, bürokrasi ve bilim dünyasından başarılı isimlerle öğrencilerimizi buluşturmak amacıyla düzenlenen Kariyer Günlerinin bu haftaki konuğu Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR oldu.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR’ın yanı sıra, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Enstitü Müdürlerimiz, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR’a katılımları için teşekkür ederek, “Bugün yeni bir kariyer günlerini daha icra ediyoruz. Malum öğrencilerimizin geleceklerini planlaması önemlidir, çünkü plansız bir hayat doğru bir sonuç vermez. Bu maksatla öğrencilerimizi başarılı isimlerin kitaplarını ve otobiyografilerini okumanın yanında,  hayatlarına önemli tecrübeleri sığdırmış isimlerle de buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimize vakit ayıran değerli Valimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimizle bir araya gelen Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, eğitim hayatından örnekler vererek tecrübelerini paylaştı.

Türkiye’nin 7 farklı noktasında görev yaptığını belirten Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, “Tüm bu görevler bizlere önemli tecrübeler kattı. Yaşadığımız her yörede insanlarımızın kültür ve yaşayışlarını yakından görme ve tanıma imkânı bulduk” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında öğrencilerimizin bugünü çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, “Elbette gezip tozacaksınız, eğleneceksiniz, arkadaşlarınız olacak, birlikte vakit geçireceksiniz. Ama bugünü iyi değerlendirin, çünkü yarın iş hayatına atıldığınızda eskisi kadar okumaya, ders çalışmaya, yeni şeyler öğrenmeye vakit bulamayabilirsiniz. Tekrar sizin gibi üniversite okuyan bir genç olsaydım, şüphesiz önce bir dil daha öğrenir ve okuyabildiğim kadar kitap okurdum. Kendimi geleceğe hazırladım. Şunu unutmayın ki eğer bir iddianız varsa, geleceğe yönelik bir hedefiniz varsa bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, öğrencilerimize ileriye dönük hedeflerini bugünden belirlemeleri gerektiğini söyleyerek, “Artık 18 yaşından büyük gençlerimiz milletvekili olabiliyorlar. Mühim olan sizler buna hazır mısınız. Bu sebeple öğrencilik hayatınızda her şeyden önce eğitiminize yoğunlaşın, geleceğe yönelik büyük hedefler belirleyin” dedi.

Programın sonunda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR’a hediye takdiminde bulundu.