Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Öğrencilerimizle Buluştu

Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş, Üniversitemiz Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimizle buluştu.

SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’in yanı sıra, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, siyaset, sanat, tarih ve bilim dünyasından başarılı isimlerle öğrencilerimizi buluşturmak için Kariyer Günleri düzenlediklerini belirterek, “Yoğun programına rağmen teklifimizi kırmayan, öğrencilerimize vakit ayıran değerli Milletvekilimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından öğrencilerimizle samimi bir söyleşi gerçekleştiren Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ,  kendi siyasi tecrübesi ve deneyimlerinden örnekler vererek öğrencilerimize geleceğe yönelik hedeflerini belirlemeleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Kariyer planlamasından önce hayal kurmanın ve hayallerini gerçekleştirmek için çaba harcamanın daha etkin ve önemli olduğunu vurgulayan Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, gençlerin gelecek planı dışında, toplumsal ve insani sorumluluklarını da unutmaması gerektiğini hatırlattı.

Başkalarının dertleriyle dertlenmenin üstün bir insani vasıf olduğunu ve bunun da iyi bir eğitim yoluyla elde edilebileceğini vurgulayan Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, “Gençlerimizden en büyük beklentim görüşleri, düşünceleri ne olursa olsun bu görüş ve düşünceyi her zaman ülkemize ve insanlığa  faydalı birer araç olarak kullanmalarıdır. Önemli olan kendimizi en iyi şekilde yetiştirip, ülkemize milletimize faydalı bireyler olmamızdır. Bizler inanıyoruz ki, gençlerimizdeki bu ruh ve mücadele azmi ile yarına daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. Bizler de gençler için sağladığımız desteği her zaman daha da artırarak sürdüreceğiz. Ülkemizin önünde güçlü bir gelecek olduğuna yürekten inanıyoruz” dedi. Konuşmasında siyaseti tercih etme sürecini de anlatan Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, siyaseti hiç bir zaman bir beklenti gözeterek yapmadığını belirterek, ”Hayat tercihimiz ve idealimiz bizi siyasete itti.  Siyaseti asla bir yükseliş aracı olarak görmedim. Siyaseti her zaman inandığım idealleri savunmak ve aziz milletimize hizmet edebilmek için yaptım. Gençlerimize de tavsiyem inandığınız değerlerden asla vazgeçmeyin.  Bir idealiniz olsun ve ona ulaşmak için çabalayın. Türkiye bugün çok daha iyi bir noktada ve gençlerimizin eğitimine çok daha fazla önem veriliyor. Bu imkânları faydalı bir şekilde değerlendirin” şeklinde konuştu.

Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, konuşmasının sonunda öğrencilerimiz tarafından yöneltilen soruları da içtenlikle cevapladı.

Konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından, Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ’e hediye takdim edildi.